>>Doel niet behaald vervolgonderwijs voor Gibson

 

Doel niet behaald vervolgonderwijs voor Gibson

01-11-2014

Doel niet behaald vervolgonderwijs voor Gibson

Gibson, geboren in 1999

Gibson is bij aanvang van de sponsoring 15 jaar oud. Hij woont bij zijn tante Hellen in de grootste sloppenwijk van Nairobi, Kibera. Begin dit jaar is hij van school veranderd omdat de lesmiddelen op zijn huidige school zeer beperkt waren. Tante Hellen heeft zelf zes kinderen. De drie dochters zijn ouder dan Gibson, de drie zoons jonger. Tante Hellen heeft een baan en een man. Tante Hellen werkt als onderzoekster en heeft af en toe een opdracht.

De moeder van Gibson woont op het platteland in Bureti, Rift Valley. Gibson heeft twee oudere broers en zes jongere zusjes. Moeder zorgt voor de kinderen, bewerkt het land en heeft kippen. Ze heeft kinderen van verschillende vaders. De oudste heeft zijn lagere school niet afgemaakt, de op één na oudste heeft de lagere school afgemaakt en helpt nu thuis.

Visie: Gibson wil graag technicus worden.
Aanvang sponsoring: mei 2014
Sponsorplan: vervolgonderwijs

Sponsorbedrag en resultaat

Helaas is het doel net behaald. Gibson vond andere dingen belangrijker dan studeren. Na meerdere gesprekken is het niet gelukt om zijn gedrag te veranderen. Gibson is gestopt met zijn opleiding.

  • 2016 € 338  Form 4 schoolgeld plus divers
  • 2015 € 285  Form 3 schoolgeld plus divers
  • 2014 € 300,- Form 1 schoolgeld  € 440 Uniform en Boeken € 165 bijles

  •  

Ik wil ook graag bijdragen

2014-10-01 Update: Sponsor van Gibson ontmoet de moeder van Gibson.

De moeder van Gibson was speciaal met haar jongste dochter Sarah vanuit het platteland naar Nairobi gekomen. De sponsor schrok ervan hoe mager deze vrouw is. Aan alles was te zien hoe hard ze werkt om al haar kinderen te kunnen verzorgen.

 

 

 

 

2014-09-25 Update: Gibson op zijn nieuwe school!

Gibson gaat naar een betere school in Nairobi. De eerste dag was hij zwaar onder de indruk van het feit dat hij een eigen lessenaartje kreeg en dat er een heel lokaal vol met computers was. Op zijn vorige school zaten ze met vier leerlingen aan een lessenaartje en was er slechts één computer op de hele school. De leraren zijn heel vriendelijk. Wel moet hij hard werken om zijn Shwahili te verbeteren. Hij heeft voordat hij bij tante ging wonen één jaar school gemist. Hij schijnt nog een behoorlijk accent te hebben. Hij zal hard moeten werken maar dat wil hij graag.