>>Bestuurslid Helene van der Roest vanuit Kenia o...

 

Bestuurslid Helene van der Roest vanuit Kenia op bezoek in Nederland

18-02-2015

Bestuurslid Helene van der Roest vanuit Kenia op bezoek in Nederland

Op woensdag 18 februari is bestuurslid Helene van der Roest in Nederland en zal een presentatie geven bij Vrouwen voor Vrouwen in Huizen. De vrouwen in Huizen hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de vrouwen in Kenia. Zij steunden o.a. het project Solid Rock. De weduwe vrouwen van Solid Rock ontvingen een training in taarten en broden bakken. Ook werd er een oven aangeschaft. Hierdoor hebben de vrouwen middelen in handen gekregen om inkomsten te genereren. 

In 2011 is de vrouwengroep bestaande uit 350 vrouwen begonnen aan de bouw van een groot gemeenschapscentrum. In de directe omgeving is geen geschikte locatie terwijl er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd worden. Kenia kent een uitgebreide trouwtraditie. Mensen die wat geld te besteden hebben geven het hier graag aan uit. De vrouwen kunnen de ruimte van het gebouw verhuren en taarten en broden verkopen.

Het gebouw is nog niet af maar wordt al wel gebruikt. Steeds als er weer geld is gaan de vrouwen verder met de bouw. Wilt u helpen? Kijk bij onze projecten naar Solid Rock.