>>Helene van der Roest gaf een presentatie bij Vr...

 

Helene van der Roest gaf een presentatie bij Vrouwen voor Vrouwen in Ede.

18-11-2017

Helene van der Roest gaf een presentatie bij Vrouwen voor Vrouwen in Ede.

Er werd met elkaar gezongen, gebeden, gegegeten, gepraat. Ook werd de financiele situatie doorgenomen.

Met de opbrengsten van hun creatieve activiteiten ondersteunen zij christenvrouwen in Afrika. Hun voorkeur gaat uit naar kleinschalige projecten. 

De verschillende stichtingen die afgelopen jaar een donatie ontvingen werden uitgenodigd om te laten zien wat er met de donatie in het afgelopen jaar is verwezenlijkt. 

Helene van der Roest kwam namens Stichting Fair Creations die ochtend uit Uganda ingevlogen om te kunnen vertellen over het project dat door Tak is uitgevoerd en wat dankzij de vrouwen voor vrouwen heeft plaats gevonden. Ook bestuurslid Yvonne de Graaf kwam die ochtend vanuit Nairobi ingevlogen. Zij heeft nog wat items van het project Kinyago Ladies kunnen tentoonstellen. 

De donatie van Vrouwen in 2017 is besteed aan de aanschaf van een advocado pers. Door deze machine kunnen de vrouwen van het project Jolem olie maken. Tijdens de advocado periode zijn er zoveel advocado's dat het onmogelijk is om deze allemaal op te eten. Door olie van de advocado's te maken kunnen de advocado in een andere vorm op een later tijdstip geconsumeerd kunnen worden. Een deel van de olie wordt verkocht zodat de vrouwen extra inkomsten hebben.

Stichting Vrouwen voor Vrouwen heel veel dank wederom voor jullie donatie!