>>Wat een armoede!

 

Wat een armoede!

19-02-2017

Wat een armoede!

Hij was die dag bij zijn familie. Bij aankomst kwam hij net aanlopen door het landje naar het huisje met zijn jongere broertje Joshua.

Zijn ouders waren die ochtend vroeg vertrokken om te gaan werken op een boerderij. David droeg een plastic waterkan van 10 liter. Het water had hij 500 meter verderop gehaald. Hij maakte met zijn 16 jaar een volwassen indruk. Wel is hij klein voor zijn leeftijd. Hij liet ons het huisje zien. Zijn ouders woonde hier gratis vertelde de hoofdmeester die mee op stap was. In ruil daarvoor moesten ze het land om het huis verzorgen. De golfplaten constructie werd geopend. Op het binnenplaatsje wordt dagelijks gekookt en hier bevind zich een kippenhok met een haan en een paar kaalgepikte kippen. Een kip met 2 kuikens liep los rond. Vervolgens opende David de deur van het stenen huisje, we keken in de woon- slaapkamer van het gezin. Zijn ouders waren vroeg vertrokken dus de meubels stonden nog in de slaappositie. Daarnaast was nog een kamertje waar David sliep als hij niet op het internaat verblijft.

Op dat moment realiseer ik me weer hoe nodig het is om deze kinderen een kans te geven om te ontsnappen aan de armoede. Zonder sponsoring gaat dat niet lukken. 

Hoofdmeester voor het huisje. David en Joshua "Keuken" Woon/slaapkamer David's slaapkamer 2017F2t2DavidA