>>Weekeinde weg met mijn sponsormeisjes

 

Weekeinde weg met mijn sponsormeisjes

16-10-2015

Weekeinde weg met mijn sponsormeisjes

Na toestemming van het schoolhoofd heb ik de door mij gesponsorde meisjes een weekeindje mee uit genomen.

Ik heb mijn 4 sponsormeisjes Brenda, Selvine, Naomi en Daisy, 12 en 13 jaar, opgehaald van de Boston School, in de sloppenwijk Matopeni in Nairobi.

Omdat het een heel geploeg door de sloppenwijk is en uren in de file staan om er te komen, blijft er voor een bezoekje altijd weinig tijd over. Ik vond het leuk om ze nu eens 2 nachtjes mee te nemen in een eenvoudige Lodge en ze zo beter te leren kennen.

Ik had toestemming gevraagd aan Stephen, hoofd van de school, en de ouders. Brenda en Selvine wonen in het Rescue Home, Naomi en Daisy wonen thuis.

Ze stonden me al op te wachten op school en waren in 1 jaar een meter gegroeid!!

In de lodge bleek het zwembadje een grote attractie te zijn. Ondanks het koude water waren ze er niet uit te slaan. De zwemlessen die ik gaf wierpen snel vruchten af, in no time konden ze een stuk zonder bandjes zwemmen, trots al een pauw!

Ook The David Sheldrick Wildlife Foundation, opvang en redden van baby-olifantjes, maakte een diepe indruk. Selvine begreep niet waarom men ivoor van olifanten wilden hebben.... De uitleg van de verzorgers van de olifantjes werd met grote belangstelling gevolgd. Mooi zo’n stukje educatie over poachers.

Tot slot nog naar een show met Kenyaanse dansen geweest, ook een succes natuurlijk!

Uiteraard werden ze verwend met broodnodige schoenen, wat kleding en meisjesgetut. De kip die overbleef van de maaltijd, wilden ze graag meenemen naar huis, voor de andere kinderen en de bestelde grote doos Samosas vond gretig aftrek in het Rescue Home. Onderweg de taxi nog vol geladen met boodschappen voor het Rescue Home, zoals balen rijst, maismeel, tandpasta, maandverband, wc-papier, zeep, wasmiddel,  brood, boter, jam enz.

Volgend jaar weer? vroegen ze......

Graag!!